Is er een noodgeval met grote dieren? Is er bijvoorbeeld een paard te water, is het dier bekneld, staat het niet meer op of staat/ligt het vast in de trailer? U kunt contact met ons opnemen via 06-2126 1170 of met de 112 alarmcentrale.

Indien u zich bevindt in één van de onderstaande veiligheidsregio’s kunt u met de 112 alarmcentrale contact opnemen.

– Noord-Holland Noord
– Kennemerland
– Amsterdam-Amstelland
– Zaanstreek-Waterland

Zij kunnen ons vervolgens informeren. Wij kunnen hulp ter plaatse bieden. In de regio Noord-Holland kunnen wij binnen het uur op de incidentlocatie zijn. Bevindt u zich buiten deze veiligheidsregio’s, bieden wij ondersteuning middels telefoon.

– Telefonisch advies mogelijk
– Ondersteuning via WhatsApp of Facetime
– Ondersteuning ter plaatse (hier zijn kosten aan verbonden)

Het rescue team van Dierenredmateriaal komt ter plaatse met ondersteunend materiaal voor de al aanwezige hulpdiensten maar tevens eventueel zonder de aanwezigheid van de reguliere hulpdiensten. Ondersteunend materiaal is bijvoorbeeld een paardenbroek, sleepbanden, hijsbanden, singels, ankers, noodhalsters. Dit materiaal is tevens aan te schaffen in onze webshop. Deze middelen kunnen tevens van groot belang zijn tijdens incidenten op uw bedrijfsterrein.

Noodplan

U denkt er wellicht weinig over na maar heeft u wel een noodplan voor incidenten voor bijvoorbeeld het evacueren van uw stal, manege of ander bedrijfspand? 
Het is mogelijk een plattegrond van uw bedrijf te laten maken. Hierbij worden belangrijke zaken als gas en elektra of gevaarlijke stoffen zichtbaar gemaakt voor uw klanten en/of bezoekers en eventueel hulpverlenende diensten. Wanneer uw bedrijf personeelsleden heeft of grote evenementen organiseert, is het bijvoorbeeld van belang een verzamelplaats te hebben bij calamiteiten.

Heeft u uw evacuatieplan recent nog geoefend, zijn de gebruikers van uw pand zich bewust van de (brand)gevaren, risico’s en regels? Welke preventiemiddels zijn er aanwezig? Wij adviseren u graag omtrent de preventieve veiligheid van uw werkomgeving.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via ons contactformulier.